In het eerste scherm van de ODC-profielmeting wordt er gevraagd steeds keuzes te maken uit 8 beelden. Doe dit aan de hand van de instructies die bovenin het scherm worden gegeven.

Het wordt niet aangeraden de meting op je telefoon te maken. Gebruik voor het maken van de meting een PC of tablet.

Na jouw keuzes te hebben gemaakt klik je rechts onderaan de pagina op volgende om de meting voort te zetten.

Na de beelden krijg je één voor één 24 competenties te zien waarbij je aangeeft of ze wel, niet of misschien op jou van toepassing zijn. Vervolgens zie je alle competenties terug in een overzicht. Er wordt dan gevraagd jouw keuze terug te brengen/uit te breiden naar 10 competenties. Mocht je er exact 10 gekozen hebben dan hoef je niets meer te doen. Je kunt de meting niet afronden voordat je 10 competenties hebt geselecteerd. Vervolgens kun je rechtsonder de pagina jouw keuze bevestigen en kom je in het afsluitende scherm. Je hebt de meting afgerond.

Belangrijk: Je kunt tijdens de meting niet op “vorige” klikken om bepaalde antwoorden ongedaan te maken.

In het laatste scherm kun je eventueel nog vragen en opmerkingen plaatsen. Deze worden meegenomen door de ODC-professional in de analyse van jouw profielmeting en terugkoppeling.